Tuesday, April 21, 2009

Tax Structure in India.... Funny but true

Tax Structure in India
.... Funny but true
MAHAVIR SINGH
Question 1. : What are you doing?
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

Question 2 : What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!!

Question 3 : From where are you getting Goods?
Ans.... : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

Question 4 : What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!

Question 5: How do you distribute profit ?
Ans : By way of
dividend
Tax
: PAY DIVIDEND DISTRIBUTION TAX

Question 6 : Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory.
Tax : PAY EXCISE DUTY!

Question 7 : Do you have Office / Warehouse / Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

Question 8 : Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

Question 9 : Doing business in Millions?
Ans. : Yes  -- Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No -- Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

Question 10 : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

Question 11 : Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

Question 12 : Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

Question 13 : Have you taken or given any Service / (s)?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

Question 14 : How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX!

Question 15.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

Question 16 : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

Question 17 : Have you purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

Question 18 : How you Travel?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

Question 19.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE
CENTRAL GOVT.'s TAX !!!
 
Question 20: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

21) INDIAN : Can I die now??
Ans :: Wait we are about to launch the funeral tax !!!

No comments:

Post a Comment